Følg vores nye
Dev Corner

Christian Rask, Designer og medstifter af CS Concept
11 Januar 2018

Hos CS Concept kan vi godt forstå, at firmaer uden speciel meget indsigt i alt fra design til hjemmesideudvikling, har svært ved at følge med i udviklingen.

Derfor er vores nye tiltag “Dev Corner” vores måde, at hjælpe med at forstå forskellige emner indenfor vores speciale og samtidig præsentere nyheder eller projekter, som vi er i gang med.

For at starte vores lille blog godt ud, laver vi her en forklarende oversigt over de trends, som man spår vil blive en stor del af web design i 2018.

Godt udviklede web applikationer

En af de ting som der kommer fokus på i 2018 vil være web-apps, dette er ikke uden grund. Mange af de koncepter, som tiltænkes til at skulle have en dedikeret app, kan køres i web apps og på den måde ses på både computere, tablets og mobiler. Man er altså ikke begrænset af valg af platform, som når man opdager, at den app man vil hente til sin telefon, kun er tilgængelig til enten iPhone eller Android.

Jeg kan desuden tilføje, at det som både klient og udvikler kan være nemmere, at arbejde med en web app. Da det ikke skal kodes til flere forskellige platforme, men bare en browser på den enhed man ønsker at bruge det fra, er udviklingsforløbet i de fleste tilfælde langt kortere. Dette giver også en naturlig lavere pris, end hvis man sammenligner med en dedikeret app.

“Bright minimalism”

I flere år har det været meget populært at bruge pæne “stock”-billeder af medarbejdere i pænt outfit på sin hjemmeside. Desuden har ordsproget “Less is more” fyldt rigtig meget i forbindelse med design, specielt på web. I 2018 spår man, at vi rammer en såkaldt “bright minimalism”-trend, altså at det stadig vil være store billeder der bliver brugt på hjemmeside og få elementer, men at der skal meget mere knald på både farver og fonte.

Eksempel på bright minimalism. Her er det Spotify, som har valgt stærke farver og en kraftig skrifttype, på deres forside.
Billede fra Spotify’s forside

Mobile First

Konceptet Mobile First har de seneste par år været et buzz word for web design. Man har snakket om, at hjemmesider skulle designes mere til mobiler end computere da statistik viser, at vi surfer mere fra vores mobil end vores computer. Alt lige fra at tjekke nyheder til at shoppe online.

Dette er årsagen til at en såkaldt “burger-menu” er en af de mest brugte metoder til at lave en navigationsbar på og at man i større grad fjerner de store billeder på mobil-versionen af en hjemmeside, og erstatter dem med ikoner, da dette sparer mere plads.

Dette var så det første opslag på vores Dev Corner. Skulle man have lyst til at sætte sig mere ind i de trends, som man spår vil komme i 2018, så kan man blandt andet læste Forbes artikel omkring dette. Den var med til at inspirere til dette overblik.
Christian Kjærulff Rask

Christian Kjærulff Rask

Medstifter af CS Concept og Creative Director